Akademska misao osnovana je 01.10.1999. godine. Svoje ime duguje divnom profesoru Milanu Vojnoviću sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu. Objavljivanjem svoje prve knjige KAKO NAPISATI I PUBLIKOVATI NAUČNO DELO autora prof. dr Zorana Popovića jasno smo se opredelili za izdavanje literature akademskog nivoa.

U proteklom periodu pozicionirali smo se kao lider u izdavanju naučnih monografija, časopisa, udžbenika, priručnika i zbornika radova sa domaćih i međunarodnih konferencija namenjenih studentima, postdiplomcima, naučnim istraživačima i profesorima, na srpskom i engleskom jeziku. Od svog osnivanja AKADEMSKA MISAO učestvuje i prati više naučno-stručnih konferencija kao i sajamskih manifestacija u Srbiji i okruženju. AKADEMSKA MISAO je takođe prisutna na najvećoj svetskoj izložbi knjiga, Sajmu knjiga u Frankfurtu gde već dugi niz godina samostalno izlaže.

Sa jasnom vizijom i verom u naučni potencijal Srbije prezentujemo naša naučna dostignuća celom svetu. Ostvarena saradnja sa jednim od najvećih svetskih izdavača “SPRINGER-VERLAG” dovoljno govori sama za sebe. Naši autori su stali rame uz rame sa svetski priznatim autorima.